Novutherm HD-D


Stoomketels Academisch Ziekenhuis

Novutherm HD-D
De stoomketel type Novutherm HD-D is klassieke drietreks ketel voor een stoomproductie van 6000 – 15000 kg/hr. De ketel is vervaardigd uit hoogwaardige, gekeurde ketelplaat en naadloze keurpijpen en voldoet aan de Richtlijn 2014/68/EU, Wetgeving inzake drukapparatuur PED (Pressure Equipment Directive). De ketel wordt gebouwd volgens gebruikelijke ontwerpnormen en onder toezicht van een Notified Body.
De ketel kan als bedrijfsklare unit geleverd worden, inclusief brander, schakelkast, appendages, pompen, warmte-terugwinningsapparatuur en schoorsteen. Trillingdempers, branderomkastingen en schoorsteendempers verminderen het trillings- en geluidsniveau en kunnen desgewenst meegeleverd worden.


Constructie:
De verbranding vindt plaats in een cilindrische vuurhaard welke excentrisch in de romp is geplaatst. Nadat de rookgassen de vuurhaard hebben verlaten vindt de afkoeling van de rookgassen verder plaats in het convectie – V.O., dat bestaat uit 2 in serie geplaatste vlampijpsecties genaamd de 2-de en 3-de trek. Deze bevinden zich naast de vuurgang. Aan de achterzijde van het drukgedeelte van de ketel bevindt zich de rookgas-kering van de 1-ste trek (vuurgang) naar de 2-de trek welke via een inspectieluik toegankelijk is. De voorzijde van het drukgedeelte van de ketel is voorzien van een vuurvaste en geïsoleerde branderplaat met daarnaast een scharnierend geïsoleerd luik van de keerkast van de 2-de trek naar de 3-de trek. Aan de achterzijde komt de 3-de trek uit in een goed toegankelijke rookkast, voorzien van inspectie-deksel en afvoeraansluiting.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00